C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
yakin.
Tuesday, December 25, 2012 • 11:31 PM • 0 comments
assalamualaikum


zaman zaman stylo , cintan cintun , drama bersiri disekolah dah tamat .
dewasa kini , hati perasaan semakin peka dan sensitif dengan semua keadaan sekeliling . mungkin jiwa mereka kerana faktor umur yang semakin berusia di telan oleh masa dan peredaran zaman . semua semakin matang bijak menangani , ada yang kalah tersepit tersebam dengan masalah yang dilalui . namun mereka bangkit teguh gagahkan  hati yang cekal untuk menghadapi semua perkara itu . tahniah !

aku masih muda hendak mengerti semua itu , tetapi apa yang aku rasa aku mula lalui keadaan itu ke arah itu perasaan itu zaman itu dan perubahan itu . semuanya semakin berubah sedikit demi sedikit . masalah masalah di dalam rumah semakin aku memahami disebab musabab faktor yang terjadi . pernah sesekali aku dapat merasai masalah masalah di fikiran fikiran orang sekeliling , air muka mereka , tingkah laku mereka , percakapan mereka dapat aku merasai perasaan mereka . hebat !


aku masih belajar memahami . belajar meningkat dewasa . masing masing sudah berfikiran lebih jauh berbanding dulu . punca mereka di medan pembelajaran . untuk apa ? untuk siapa ? ibu bapa di utamakann .
sesekali aku heran kepada mereka yang masih ditakuk lama , apa tidak mempunyai perasaan ingin berubah , menjadi lebih hebat dari apa yang mereka ada sekarang . setiap orang mempunyai agenda di masa hadapan , aku yakin semua ada . cuma cara kita yang berbeza . antara lambat dan cepat itu normal . 
mungkin cepat mereka mendapat kejayaan oleh kerana rezeki mereka , jikalau lambat ingatlah bahawa allah sedang menguji dan mengaturkan yang lebih baik dari apa yang kita ada sekarang . jangan mudah putus asa . tidak semestinya mereka yang ada ijazah degree je boleh menjamin kejayaan kelak . sila berfikir sejenak , tiada siapa dilahirkan tidak berjaya . semua boleh , semua mampu , semua boleh miliki , tiada hak sesiapa , hak kita ! malah mereka yang tiada apa apa sijil lebih berjaya , cuma hanya bijak mengawal mencari kemampuan kita miliki , bersabarlah berusahalah . sila ambil contoh contoh mereka yang berjaya . ada yang tidak berkemampuan boleh berjaya , tidak cukup kaki tangan masih boleh berjaya dengan jaya . apa kata mereka ? jangan BERPUTUS ASA . setiap kelahiran pasti ada keistimewaannya masing masing . ingat ! tiada apa yang MUSTAHIL .

ingat bukan senang nak senang , bukan susah nak susah

berusahalah , kejayaan dan rezeki terbuka luas kepada sesiapa yang betul betul inginkan . hanya berusaha , berdoa , bertawakal . insyllah kejayaan milik kita .

sekian.


PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha.. My Pride , My life , My story! Remember, there are no mistakes, only lessons. Love yourself, Trust your choices, and everything is possible. Happiness is a perfume you cannot pair on others without getting a few drops on yourself. Thanks to visit my blog

GIVE ME YOUR WORDS;

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • hati
  • ikhlas.
  • new life begin , new story ('',)
  • tiada kata.
  • jujur.
  • GENAP
  • dunia baru :)
  • akan rindukan semua :)
  • maaf --'
  • kawan :)